nedjelja, 6. prosinca 2015.

Čokoladni crinkles

raspuknuti keksi
Čokoladni crinkles
Najdraži čokoladni keksi na svijetu! Toliko hrskavi i toliko mekani, ma božanstveni!

Sastojci:
              60 g maslaca
              220 g tamne čokolade
              100 g smeđeg šećera
              prstohvat soli
              200 g glatkog brašna
              2 jaja
              1 burbon vanilija šećer ili 2 žličice vanilija ekstrakta
              1 žličica praška za pecivo
              šećer u prahu za valjanje

Postupak:
Čokoladu zajedno sa maslacem otopite na pari i pustite da se ohladi. Jaja zajedno sa šećerom i vanilija šećerom izmiksajte pjenasto. Lagano dodavajte smjesu čokolade i maslaca te brašno zajedno sa praškom za pecivo i soli. Sve dobro izmješajte rukama pa stavite u hladnjak na 3 sata minimalno da se smjesa dobro stisne.
Nakon što ste izvadili smjesu iz hladnjaka, pećnicu zagrijte na 180C, a pleh za pečenje obložite papirom za pečenje. Malom žličicom vadite smjesu, oblikujte loptice među dlanovima i uvaljate ih dobro u šećer u prahu (neka se dobro zabijele). Slažite na pleh i pecite 10 minuta. Bit će dosta mekani po izlasku iz pećnice zato ih pustite da se ohlade. Dobar tek!

Nema komentara:

Objavi komentar