petak, 29. siječnja 2016.

Sočni čupavci

čupavci
Sočni čupavci




Sastojci za biskvit: 


                             4 jaja
                             12 žlica šećera
                             1 vanilin šećer
                             2 žlice ribane limunove korice
                             1 žlica meda
                             6 žlica glatkog brašna
                             6 žlica oštrog brašna
                             1 prašak za pecivo
                             12 žlica ulja
                             12 žlica mlijeka

Sastojci za čokoladni umak:

                             350 ml mlijeka
                             115 grama maslaca
                             170 grama čokolade za kuhanje

                             350 grama kokosa


Postupak:

Pećnicu zagrijte ma 180°C, a tepsiju 30x20 cm obložite papirom za pečenje. Jaja odvojite na bjelanjke i žutanjke. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, a žutanjke zajedno sa šećerom, vanilinim šećerom, medom i limunovom koricom izmiksajte pjenasto. Postpeno dodavajte brašno zajedno sa praškom za pecivo te na kraju ulje i mlijeko. Na kraju lagano špatulom umiješajte snijeg od bjelanjaka i pecite 20 - 25 min (provjerite čackalicom). Biskvit pustite da se ohladi, a čokolaldu za kuhanje, mlijeko i maslac stavite na laganu vatru da zakuha. Biskvit izrežite na željene oblike, uronite u čokoladni umak te uvaljate u kokos. Dobar tek! 

Nema komentara:

Objavi komentar