Galette sa šampinjonima, mozzarellom, maslinovim uljem i posnim sirom |
Kako sam neku večer pripremala pizzu, ostalo mi je šampinjona koje sam morala iskoristiti. Odlučila sam napraviti ukusnu galette sa šampinjonima uz dodatak posnog sira, mozzarelle te domaćeg ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Rezultat je odličan, ukućani su oduševljeni tako da sam sigurna da ću je pripremati još bezbroj puta. Vrlo je jednostavna i ne zahtjeva puno provedenog vremena u kuhinji!
Galette sa šampinjonima, mozzarellom, maslinovim uljem i posnim sirom |
Sastojci za tijesto:
100 grama glatkog brašna80 grama pšeničnog brašna (može bilo koje drugo)
prstohvat soli
100 grama maslaca
60 ml hladne vode
80 grama kiselog vrhnja
2 žlice limunovog soka
Sastojci za nadjev:
100 grama šampinjona100 grama posnog sira
2-3 žlice maslinovog ulja
2 češnja češnjaka
120 grama kiselog vrhnja
20 grama parmezana
1 loptica mozzarelle
prstohvat soli
prstohvat papra
malo nasjeckanog bosiljka
2 žumanjka za premaz
Galette sa šampinjonima, mozzarellom, maslinovim uljem i posnim sirom |
Primamljivo! Jesu svjeze ili iz konzerve gljive?
OdgovoriIzbrišiPrimamljivo! Jesu svjeze ili iz konzerve gljive?
OdgovoriIzbrišiSvjezi sampinjoni! :)
OdgovoriIzbriši