četvrtak, 8. siječnja 2015.

Domaće piškote

Domaće piškote
Domaće piškote

Kako imam malo dijete, odlučila sam nešto napraviti i za njega jer uglavnom radim slastice po muževoj i svojoj želji. Mogu Vam reći da je oduševljenje bilo ogromno kad je vidio tople piškote napravljene samo za njega. Recept je vrlo jednostavan, brz i idealan za užurbane mame koje ne stignu pripremati malo zahtjevnije kolače. Sigurna sam da će Vaša djeca uživati u okusu domaćih piškota.

 Sastojci:

                  140 grama glatkog brašna
                  6 jaja
                  120 grama šećera
                  1 vanilin šećer
                  šećer u prahu za posipanje


Postupak: 

Tepsiju obložite papirom za pečenje i još malo dodatno nauljite, a pećnicu zagrijte na 200C.
Jaja odvojite na bjelanjke i žumanjke u dvije posude. U jednoj posudi umutite čvrsti snijeg od bjelanjaka postepeno dodavajući 100 grama šećera, a u drugoj pjenasto umutite žumanjke sa preostalih 20 grama šećera i vanilin šećerom. U smjesu žumanjaka i šećera postepeno dodajite čvrsti snijeg od bjelanjaka lagano mješajući sa špatulom. Kad su se sastojci sjedinili, brašno lagano dodajite i mješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu bez grudica.
Smjesu stavite u slastičarsku špricu sa okruglim nastavkom (ako nemate špricu, slobodno možete uzeti vrećicu za zamrzavanje i odrezati joj jedan vrh) i oblikujte piškote. Piškote pospite šećerom u prahu i ostavite par minuta da se šećer upije. Postupak ponovite još jednom pa stavite peći u zagrijanu pećnicu na 10 minuta dok ne dobiju laganu zlatkastu boju.

Nema komentara:

Objavi komentar