utorak, 6. siječnja 2015.

Sočna pita od jabuka

Sočna pita od jabuka
Sočna pita od jabuka

Obožavam jesti jabuke ali svaki put kada bih probala neki novi kolač od jabuka, pomalo bi se razočarala jer nikako da osjetim potrebnu sočnost jabuka i aromu cimeta. Ovaj recept je pun pogodak, jabuke se osjete toliko da cijela pita nestane brzinom munje. Ako ga isprobate, obećevam da nećete požaliti! 

Sastojci: 

               130 grama glatkog brašna
               170 grama šećera
               6 velikih jabuka
               3 jaja
               žličica ekstrakta vanilije ili 1 burbon vanilin šećer
               1 žličica cimeta

Postupak: 

Zagrijte pećnicu na 180C, a kalup za pečenje obložite papirom za pečenje. Jaja, šećer i burbon vanilin šećer ili žličicu ekstrakta vanilije miksajte dok smjesa ne poblijedi. Lagano u smjesu jaja i šećera umješajte brašno i cimet. Jabuke izrežite na srednje komade, nikako presitno, i rasporedite u kalup za pečenje. Preko toga prelijte smjesu jaja, šećera, brašna i cimeta po jabukama i lagano protresite da smjesa uđe između jabuka. Stavite peći u pećnicu na 1 sat. Pustite da se ohladi pa pospite šećerom u prahu i uživajte u savršenoj piti od jabuka.

Nema komentara:

Objavi komentar