utorak, 20. siječnja 2015.

Integralni kruh od 7 vrsta žitarica

Integralni kruh od 7 vrsta žitarica
Integralni kruh od 7 vrsta žitarica

Napokon sam dobila domaće brašno iz Ogulina i odmah sam odlučila pripremiti kruh. Uz dodatak maslinovog ulja, toliko je ukusan da slobodno odmah možete poduplati dozu. Hrskave korice, a opet tako mekan i sočan iznutra. 


Integralni kruh od 7 vrsta žitarica
Integralni kruh od 7 vrsta žitarica

Sastojci:

               350 grama brašna od 7 vrsta žitarica
               150 grama kukuruznog brašna
               150 grama pšeničnog brašna
               100 ml maslinovog ulja
               1 svježi kvasac
               50 ml mlijeka
               100 ml tople vode
               1/2 žličice šećera
                prstohvat soli

Integralni kruh od 7 vrsta žitarica
Integralni kruh od 7 vrsta žitarica

Postupak:

Svježi kvasac razmrvite u maloj zdjelici te ga razmutite u malo vode ili mlijeka uz dodatak šećera. Nakon što se kvasac lijepo digao, dodajte ga u ostale sastojke i zamijesite tijesto. Tijesto pokrijte krpom (možete staviti u vrećicu da se brže digne) i ostavite ga sat vremena na toplom mjestu da se diže. Nakon što se tijesto diglo, premijesite ga još jednom i oblikujte kruh po želji. Pokrijte ga krpom još 15 minuta, a pećnicu zagrijte na 200C. Kruh pecite 20 minuta na 200C, zatim smanjite na 180C i pecite još 40 minuta. Uživajte u savršenom kruhu!!!
Integralno brašno
Integralno brašno

Nema komentara:

Objavi komentar