subota, 7. veljače 2015.

Kokos kolač

Kokos kolač

Kokos kolač

Kokos kolač je zasigurno recept kojem ćete se vraćati stalno. Vrlo jednostavan i brz za napraviti, a tako sočan i ukusan! Uživajte! 


Kokos kolač
Kokos kolač


Sastojci za biskvit:

                               4 jaja
                               140 grama šećera
                               100 ml mlijeka
                               100 ml ulja
                               100 grama oštrog brašna
                               100 grama glatkog brašna
                               1 vanilin šećer
                               1 prašak za pecivo
                               25 grama kakaa
                               1 žličica instant kave

Sastojci za nadjev:

                               100 grama kokosa
                               1 vanilin šećer
                               500 ml mlijeka
                               120 grama šećera
                               70 grama oštrog brašna

Postupak:

Pećnicu zagrijte na 180C, a tepsiju premažite uljem. Razdvojite žumanjke od bjelanjaka, dodajte im šećer i mlijeko pa izmiksajte pjenasto. Smjesi dodajte ulje, prosijano brašno i prašak za pecivo te lagano mješajte. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg pa sa špatulom lagano umješajte u smjesu. Podjelite smjesu na dva jednaka dijela. U jedan dio dodajte kakao i instant kavu pomiješanu sa malo tople vode pa izlijte u pećnicu i stavite peći 10 minuta. Za to vrijeme napravite nadjev. Kokos, brašno, mlijeko i šećer stavite kuhati na srednje jaku vatru uz neprestano miješanje. Nakon 5 minuta smjesa će postajati sve gušća i gušća. Maknite je sa vatre, a iz pećnice izvadite sad već pečeni biskvit. Preko njega izlijte nadjev, a preko nadjeva drugi dio smjese za biskvit. Pecite sve dok biskvit ne počne dobivati zlato žutu boju, nekih 15-20 minuta. Ohladite na sobnoj temperaturi. Na vrh možete staviti glazuru od čokolade. 100 grama čokolada rastopite sa 2 žlice mlijeka i 20 grama maslaca. Prelijte preko kolača i pospite kokosom. U slast!

Nema komentara:

Objavi komentar