Pomiješajte brašno, šećer, suhi kvasac, limunovu koricu i prstohvat soli u jednu posudu. Maslac otopite u toplom mlijeku i dodajte u posudu sa brašnom te zamijesite tijesto. Tijesto ostavite na toplom mjestu da se diže 1-1:30 h. Za nadjev pomješajte mljevene orahe sa medom, cimetom, vanilinim šećerom, limunovom koricom i rumom te sve prelijte sa kipućim mlijekom. Nadjev ne smije biti ni prerijedak ni presuh (korica će se onda odvajati od nadjeva). Nakon što se tijesto diglo, podijelite ga na dva jednaka dijela te ga razvaljajte u pravilan pravokutnik dužine tepsije u kojoj pečete (debljina tijesta je 1 cm). Ravnomjerno raspodjelite nadjev po obje polovice tijesta. Po želji možete nadjev posuti i sa grožđicama koje su prethodno namočene u toploj vodi. Na tepsiju postavite papir za pečenje, a tijesto zarolajte u štruce te prebacite na tepsiju. Štruce pokrijte krpom i ostavite na toplom mjestu jos 40 minuta da se dižu. Pećnicu zagrijte na 200C. Prije nego orahnjače stavite peći, premažite ih sa razmućenim jajetom te na temperaturi od 200C pecite 15 minuta. Zatim temperaturu smanjite na 170C i pecite Vaše orahnjače jos 30 minuta.
Nema komentara:
Objavi komentar