petak, 30. siječnja 2015.

Brzi kolač od klementina (mandarina)

Brzi kolač od klementina (mandarina)
Brzi kolač od klementina (mandarina)

Ovaj jednostavan i sočan kolač oduševit će sve one koji obožavaju klementine i mandarine. Peče se bez brašna, a upravo to mu daje dodatnu notu svježine. Uživajte!


Sastojci za kolač:

                               6 klementina
                               100 grama palente
                               100 grama mljevenih badema (bilo koji orašasti plod)
                               100 grama šećera
                               3 jaja
                               2 žlice meda
                               1/2 žličice praška za pecivo

Sastojci za preljev:

                               sok od 3 klementine
                               1/2 žlice meda

Postupak:

Za početak klementine stavite kuhati zajedno sa korom sve dok voda ne iskuha. Zatim ih dobro operite i ponovno stavite kuhati u novu vodu 30-40 minuta. Pustite ih da se ohlade, a pećnicu zagrijte na 180C. Klementine usitnite sa štapnim mikserom, a jaja odvojite na bjelanjke i žumanjke. Žumanjke pjenasto izmiksajte zajedno sa medom i šećerom, a bjelanjke istucite u čvrsti snijeg. Žumanjcima postupno dodavajte palentu, mljevene bademe, prašak za pecivo i usitnjene klementine. Na kraju lagano umješajte i čvrsti snijeg od bjelanjaka. Na kalup za pečenje postavite papir za pečenje i izlijte dobivenu smjesu. Pecite 30-40 minuta dok kolač ne dobije lijepu zlatno žutu boju. Na još topao kolač prelijte preljev od klementina i meda te ga pustite da se hladi. Dobar tek!

Nema komentara:

Objavi komentar