Integralni kruh od 7 vrsta žitarica |
Napokon sam dobila domaće brašno iz Ogulina i odmah sam odlučila pripremiti kruh. Uz dodatak maslinovog ulja, toliko je ukusan da slobodno odmah možete poduplati dozu. Hrskave korice, a opet tako mekan i sočan iznutra.
Integralni kruh od 7 vrsta žitarica |
Sastojci:
350 grama brašna od 7 vrsta žitarica150 grama kukuruznog brašna
150 grama pšeničnog brašna
100 ml maslinovog ulja
1 svježi kvasac
50 ml mlijeka
100 ml tople vode
1/2 žličice šećera
prstohvat soli
Integralni kruh od 7 vrsta žitarica |
Postupak:
Svježi kvasac razmrvite u maloj zdjelici te ga razmutite u malo vode ili mlijeka uz dodatak šećera. Nakon što se kvasac lijepo digao, dodajte ga u ostale sastojke i zamijesite tijesto. Tijesto pokrijte krpom (možete staviti u vrećicu da se brže digne) i ostavite ga sat vremena na toplom mjestu da se diže. Nakon što se tijesto diglo, premijesite ga još jednom i oblikujte kruh po želji. Pokrijte ga krpom još 15 minuta, a pećnicu zagrijte na 200C. Kruh pecite 20 minuta na 200C, zatim smanjite na 180C i pecite još 40 minuta. Uživajte u savršenom kruhu!!!Integralno brašno |
Nema komentara:
Objavi komentar