|
Još jedna čokoladna torta |
Ovo je možda najjednostavnija i ujedno "najčokoladnija" torta koju sam dosad radila. Za prave je čokoladne sladokusce, topljiva i puna okusa! Moji ukućani je obožavaju upravo zbog svog savršeno čokoladnog okusa.
|
Još jedna čokoladna torta |
Sastojci:
6 jaja
2 žlice kakaa
200 ml slatkog vrhnja
80 grama smeđeg šećera
80 grama gatkog brašna
500 grama čokolade
2 žličice ruma
30 grama maslaca
100 ml mlijeka
Postupak:
Za početak pećnicu zagrijte na 190C, a bjelanjke odvojite od žumanjaka i istucite ih u čvrsti snijeg. Žumanjke zajedno sa šećerom izmiksajte dok smjesa ne postane pomalo pjenasta. Postupno dodajte kakao i brašno. Čokoladu zajedno sa slatkim vrhnjem otopite na pari. Nakon što ste otopili čokoladu, pričekajte da se ohladi na sobnoj temperaturi pa pola smjese umješajte u smjesu žumanjaka, šećera, brašna i kakaa. Na kraju lagano umješajte i snijeg od bjelanjaka te stavite peći u kalup za torte na 30 minuta (provjerite čačkalicom). U ostatak čokolade umješajte maslac i rum, a nakon što ste ispekli tortu, prelijte je sa mlijekom dok je još topla. Na ohlađenu tortu prelijte čokoladnu glazuru i stavite u hladnjak da se lijepo stisne. Možete je još dodatno posuti komadićima čokolade po želji. U slast!
Nema komentara:
Objavi komentar