|
Sočna pita od jabuka |
Obožavam jesti jabuke ali svaki put kada bih probala neki novi kolač
od jabuka, pomalo bi se razočarala jer nikako da osjetim potrebnu
sočnost jabuka i aromu cimeta. Ovaj recept je pun pogodak, jabuke se
osjete toliko da cijela pita nestane brzinom munje. Ako ga isprobate,
obećevam da nećete požaliti!
Sastojci:
130 grama glatkog brašna
170 grama šećera
6 velikih jabuka
3 jaja
žličica ekstrakta vanilije ili 1 burbon vanilin šećer
1 žličica cimeta
Postupak:
Zagrijte pećnicu na 180C, a kalup za pečenje obložite papirom za pečenje. Jaja, šećer i burbon vanilin šećer ili žličicu ekstrakta vanilije miksajte dok smjesa ne poblijedi. Lagano u smjesu jaja i šećera umješajte brašno i cimet. Jabuke izrežite na srednje komade, nikako presitno, i rasporedite u kalup za pečenje. Preko toga prelijte smjesu jaja, šećera, brašna i cimeta po jabukama i lagano protresite da smjesa uđe između jabuka. Stavite peći u pećnicu na 1 sat. Pustite da se ohladi pa pospite šećerom u prahu i uživajte u savršenoj piti od jabuka.
Nema komentara:
Objavi komentar