srijeda, 21. siječnja 2015.

Lagani cheesecake u čaši

Lagani cheesecake u čaši
Lagani cheesecake u čaši

Danas Vam donosim svoju verziju laganog cheesecake-a u čaši sa kremastim grčkim jogurtom. Vrlo brz i vrlo, vrlo ukusan kolač bez pečenja!


Lagani cheesecake u čaši
Lagani cheesecake u čaši




Sastojci za podlogu:

                                 100 grama Digestive keksa
                                 50 grama omekšalog maslaca

Sastojci za nadjev:

                                150 grama grčkog jogurta
                                150 ml slatkog vrhnja
                                100 grama sirnog namaza
                                2 žlice limunovog soka
                                1 burbon vanilija šećer
                                250 grama voća po želji
                                1 žlica šećera


Postupak:


Za početak sameljite kekse i zajedno sa omekšalim maslacom oblikujte tijesto pa slažite u posudice koje ste pripremili za cheesecake (ja sam dobila 4 posudice srednje veličine). Posudice stavite u hladnjak dok pripremate nadjev. Slatko vrhnje izradite u čvrsti šlag te mu polako dodavajte kremasti grčki jogurt, sirni namaz, 1 žlicu limunovog soka i 1 burbon vanilija šećer. Dobiveni nadjev rasporedite u posudice. Na laganoj vatri 10tak minuta kuhajte voće po izboru (ja sam koristila višnje) zajedno sa 1 žlicom šećera i 1 žlicom limunovog soka. Smjesu pustite da se ohladi pa je dodajtem prethodnoj smjesi u posudicama. Cheesecake stavite u hladnjak na par sati prije posluživanja da se lijepo stisne. Dobar tek!

Nema komentara:

Objavi komentar