Lagani cheesecake u čaši |
Danas Vam donosim svoju verziju laganog cheesecake-a u čaši sa kremastim grčkim jogurtom. Vrlo brz i vrlo, vrlo ukusan kolač bez pečenja!
Lagani cheesecake u čaši |
Sastojci za podlogu:
100 grama Digestive keksa50 grama omekšalog maslaca
Sastojci za nadjev:
150 grama grčkog jogurta150 ml slatkog vrhnja
100 grama sirnog namaza
2 žlice limunovog soka
1 burbon vanilija šećer
250 grama voća po želji
1 žlica šećera
Postupak:
Za početak sameljite kekse i zajedno sa omekšalim maslacom oblikujte tijesto pa slažite u posudice koje ste pripremili za cheesecake (ja sam dobila 4 posudice srednje veličine). Posudice stavite u hladnjak dok pripremate nadjev. Slatko vrhnje izradite u čvrsti šlag te mu polako dodavajte kremasti grčki jogurt, sirni namaz, 1 žlicu limunovog soka i 1 burbon vanilija šećer. Dobiveni nadjev rasporedite u posudice. Na laganoj vatri 10tak minuta kuhajte voće po izboru (ja sam koristila višnje) zajedno sa 1 žlicom šećera i 1 žlicom limunovog soka. Smjesu pustite da se ohladi pa je dodajtem prethodnoj smjesi u posudicama. Cheesecake stavite u hladnjak na par sati prije posluživanja da se lijepo stisne. Dobar tek!
Nema komentara:
Objavi komentar