utorak, 6. siječnja 2015.

Čokoladni mousse

Čokoladni mousse
Čokoladni mousse

Dugo sam tražila savršen recept za čokoladni mousse. Nakon što sam isprobala par recepata, ovaj je ispunio sva moja očekivanja, tako lagan i prozračan, a opet prečokoladan i preukusan.

Sastojci: 

                                  200 g tamne čokolade (min. 70% kakaa)
                                  5 jaja
                                  100 g šećera
                                  2 vrećice vanilin šećera
                                  125ml slatkog vrhnja
                                   prstohvat soli

Postupak:

Za izradu čokoladnog moussa budite vrlo, vrlo pažljivi. Čokoladu izlomite na sitne komadiće i otopite je na pari. Voda ne smije dodirivati čokoladu dok se kuha. Jaja odvojite u dvije posude pa bjelanjke umutite sa prstohvatom soli i 80g šećera u čvrsti snijeg (šećer dodavajte postepeno). Nakon što ste izradili čvrsti snijeg od bjelanjaka, isto tako umutite čvrsto i slatko vrhnje. Žumanjke pomješajte sa 2 žlice vruće vode i ostatkom šećera u koji ste odmah stvaili i vanilin šećer. Mješajte na pari dok se šećer ne otopi, 4-5min, da smjesa postane kremasto gusta. Posudu sa žumanjcima skinite s vatre i dodajte joj otopljenu čokoladu. Mješajte lagano s pjenjačom da se smjesa sjedini u jednoličnu kremu. Slatko vrhnje lagano umješajte u smjesu, a zatim i snijeg od bjelanjaka. Dekorirajte po želji i ostavite u hladnjaku na minimalno 4-5 sati, a onda uživajte u božanstvenom okusu čokolade! Dobar tek

Nema komentara:

Objavi komentar