|
Čokoladni mousse |
Dugo sam tražila savršen recept za čokoladni mousse. Nakon što sam isprobala par recepata, ovaj je ispunio sva moja očekivanja, tako lagan i prozračan, a opet prečokoladan i preukusan.
Sastojci:
200 g tamne čokolade (min. 70% kakaa)
5 jaja
100 g šećera
2
vrećice vanilin šećera
125ml slatkog vrhnja
prstohvat soli
Postupak:
Za izradu čokoladnog moussa budite vrlo, vrlo pažljivi. Čokoladu izlomite na sitne komadiće i otopite je na pari. Voda ne smije
dodirivati čokoladu dok se kuha. Jaja odvojite u dvije posude pa bjelanjke umutite sa prstohvatom soli i 80g šećera u čvrsti snijeg (šećer dodavajte postepeno). Nakon što ste izradili čvrsti snijeg od bjelanjaka, isto tako umutite čvrsto i slatko vrhnje. Žumanjke pomješajte sa 2 žlice vruće vode i
ostatkom šećera u koji ste odmah stvaili i vanilin šećer. Mješajte na pari dok se šećer
ne otopi, 4-5min, da smjesa postane kremasto gusta. Posudu sa žumanjcima
skinite s vatre i dodajte joj otopljenu čokoladu. Mješajte lagano s pjenjačom da se
smjesa sjedini u jednoličnu kremu. Slatko vrhnje lagano umješajte u
smjesu, a zatim i snijeg od bjelanjaka. Dekorirajte po želji i ostavite u
hladnjaku na minimalno 4-5 sati, a onda uživajte u božanstvenom okusu čokolade! Dobar tek
Nema komentara:
Objavi komentar