srijeda, 30. rujna 2015.

Cheesecake sa breskvama

cheesecake sa brsekvama
Cheesecake sa breskvama 


Cheesecake sa breskvama jednostavan je recept za sve one koji obožavaju sirne torte, a isto tako i za sve one početnike koji bi željeli iznenaditi svoje bližnje sa ukusnim desertom.

Sastojci za podlogu:
                                 250 grama Digestive keksa
                                 75 grama šećera
                                 90 grama omekšalog maslaca

Sastojci za nadjev:
                                 250 grama sirnog namaza
                                 250 grama kiselog vrhnja
                                 2 jaja
                                 1 burbon vanilija šećer
                                 15 grama šećera
                                 250 grama kompota (breskva ali može i marelica, ananas, ...)
                                 2 žlice limunovog soka

Postupak:

Pećnicu zagrijte na 180°C, a kalup za pečenje obložite papirom za pečenje. Od navedenih sastojaka zamjesite podlogu te je prstima istapkajte po kalupu u kojem ćete peći cheesecake. Pecite 15 minuta pa zatim smanjite temperaturu pećnice na 160°C. 
Dok se podloga peče, zamjesite nadjev. Sirni namaz i kiselo vrhnje lagano izmješajte špatulom, pa im dodajte jaja zajedno sa šećerom koja ste prethodno umutili pjenasto. Kompot zajedno sa limunovim sokom izmiksajte sa štapnim mikserom. Nadjev izlijte po podlozi te po nadjevu prosarajte smjesu kompota i limunovog soka, Pecite 30 minuta na 160°C te obavezno pustite da se ohladi! Dobar tek!



Cheesecake sa breskvama

srijeda, 16. rujna 2015.

Jednostavna pita sa jabukama

pita sa jabukama
Pita sa jabukama
Donosim Vam još jednu brzu, jesensku poslasticu! Neodoljiva pita sa jabukama idealna je za sve početnike koji žele pripremiti odličan i ukusan desert.

Sastojci:

              90 g maslaca (na sobnoj temp)
              190 g glatkog brašna
              2 žličice praška za pecivo
              1 žličica cimeta
              1/2 žličice soli
              1 jaje
              170 g šećera
              2 žličice ekstrakta vanilije
              120 ml mlijeka
              3-4 jabuke


pita sa jabukama
Pita sa jabukama


Postupak:

Pećnicu zagrijte na 170°C, a maslac i šećer izmiksajte da se sastojci sjedine (slobodno možete dodati i manje šećera po želji). Dodajte jaje i mlijeko pa opet lagano izmiksajte. Na kraju dodajte sve suhe sastojke i lagano miksajte 2-3 minute. Jabuke izrežite na ploškice pa poredajte po tijestu (ja sam pekla u kalupu za pite, a inače se može peći u bilo kojem okruglom kalupu). Kalup obavezno premažite maslacem. Pecite 10 min na 170°C, a zatim smanjite temperaturu na 150°C i pecite još 40tak minuta dok pita ne poprimi zlatnu boju. Dobar tek!