Cheesecake sa breskvama |
Sastojci za podlogu:
250 grama Digestive keksa
75 grama šećera
90 grama omekšalog maslaca
Sastojci za nadjev:
250 grama sirnog namaza
250 grama kiselog vrhnja
2 jaja
1 burbon vanilija šećer
15 grama šećera
250 grama kompota (breskva ali može i marelica, ananas, ...)
2 žlice limunovog soka
Postupak:
Pećnicu zagrijte na 180°C, a kalup za pečenje obložite papirom za pečenje. Od navedenih sastojaka zamjesite podlogu te je prstima istapkajte po kalupu u kojem ćete peći cheesecake. Pecite 15 minuta pa zatim smanjite temperaturu pećnice na 160°C.
Dok se podloga peče, zamjesite nadjev. Sirni namaz i kiselo vrhnje lagano izmješajte špatulom, pa im dodajte jaja zajedno sa šećerom koja ste prethodno umutili pjenasto. Kompot zajedno sa limunovim sokom izmiksajte sa štapnim mikserom. Nadjev izlijte po podlozi te po nadjevu prosarajte smjesu kompota i limunovog soka, Pecite 30 minuta na 160°C te obavezno pustite da se ohladi! Dobar tek!
Cheesecake sa breskvama |