ponedjeljak, 8. veljače 2016.

Torta sa bijelom čokoladom

Torta sa bijelom čokoladom
Torta sa bijelom čokoladom


Ako volite slatke deserte, onda je ovo dobitna kombinacija za Vas! Biskvit i krema sa bijelom čokoladom zasigurno će zadovoljit Vaša nepca! Dobar tek!


Sastojci za biskvit:

                                100 g bijele čokolade
                                175 g maslaca
                                200 g šećera
                                1 žličica ekstrakta vanilije
                                190 ml mlijeka
                                150 g glatkog brašna
                                50 g oštrog brašna
                                1 žličica praška za pecivo
                                1 bjelanjak
                                2 žumanjka

Sastojci za kremu:

                                180 ml slatkog vrhnja
                                300 g bijele čokolade


Torta sa bijelom čokoladom
Torta sa bijelom čokoladom



Postupak:

Za početak pećnicu zagrijte na 160C, a kalup promjera 18cm obložite papirom za pečenje. Bijelu čokoladu, maslac, mlijeko i šećer kuhajte na laganoj vatri dok se sastojci ne sjedine. Pustite da se smjesa ohladi 10 minuta. Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo, bjelanjkom i žumanjcima. Postepeno dodavajte smjesu maslaca, mlijeka, bijele čokolade i šećera. Na kraju umiješajte i 1 žličicu ekstrakta vanilije. Stavite peći u pećnicu na 60 minuta (provjeravajte čačkalicom biskvit). Nakon što se biskvit ispekao, ostavite ga da se potpuno ohladi i pripremite kremu. Slatko vrhnje zakuhajte i prelijte preko bijele čokolade. Miješajte sve dok se čokolada potpuno ne otopi. Stavite hladiti pola sata u hladnjak (svakih 10 minuta promiješajte kremu da se ne stisne previše). Ukrasite biskvit sa kremom i pustite da se lijepo stisne u hladnjaku. Po želji dodatno dekorirajte!

Torta sa bijelom čokoladom
Torta sa bijelom čokoladom